Vodafone Főállású Angyalok

A Vodafone Főállású Angyal programja lehetőséget ad arra, hogy a pályázat nyertesei főállásban, versenyképes fizetésért, egy éven keresztül dolgozzanak egy választott civil szervezetnél. Minden projekt egyedülálló, hiánypótló és innovatív. Tudj meg többet a Vodafone Főállású Angyalairól és munkájukról!

Lipcseiné Takács Nóra

Nóra a „Falusi Porta Tanoda - az étel iskolája, mert ételed az életed” című projektjében a Magyar Műhely Alapítvánnyal együttműködve szeretné népszerűsíteni a hagyományos, fenntartható gazdálkodási módokat a fiatalok között. A Falusi Porta Tanodában a fiatalok aktívan vehetnek részt a falusi emberek mindennapjaiban, az interaktív bemutatókon keresztül pedig megismerhetik a különböző mezőgazdasági területeket. Nóra reméli, hogy munkája eredményeként növekedhet a helyi értékek és a minőségi termékek megbecsülése, valamint létrejöhet egy, a mainál tudatosabb fogyasztói magatartás is.

Lencse Máté

Máté az „Önkéntesek a minőségi integrációért” című pályázata szerint a mélyszegénységben élő gyerekek és családjaik esélyegyenlőségét szeretné előmozdítani. Egy éven keresztül koordinátorként segíti majd az Igazgyöngy Alapítvány munkáját, melynek keretében iskolán kívüli tanítást és fejlesztést szeretne megvalósítani. Reméli, hogy az önkéntesek (elsősorban egyetemisták) bevonásával és a korszerű online kommunikációs eszközök használatával megvalósuló tehetséggondozás eredményeként látványos változások érhetők majd el a családok lakókörnyezetében és életminőségében is.

Weisz Fanni

Fanni projektje abból a felismerésből született, hogy a siket gyermekek 93%-a halló családokban születik, akik nincsenek felkészülve a nem várt helyzetre. Szeretné, ha egy siket gyermek megszületése nem tragédia, hanem öröm lenne a családban, ezért a Hallatlan Alapítvány munkáját segítve legfontosabb angyali célja, hogy az érintett családok számára egyszerűbbé váljon a kommunikáció a jelnyelv segítségével. Kevesen tudják, hogy a jelnyelvet 2009 óta önálló nyelvként ismerik el hazánkban, így a siketekre ma már elsősorban mint nyelvi kulturális kisebbségre kell gondolnunk.